bigapple.reismee.nl

Mamma Mia!

Taxi genomen naar het Guggenheim museum, uitgestapt bij Central Park. Rondje door het park gelopen en even op een bankje gezeten. Half New York is daar 's morgens aan het joggen, dus je ziet jonge athletische gebouwde sportievelingen, maar ook oma's met strakke leggings en daaroverheen een spijkerhotpants. Lachen!

Het Guggenheim is bekend voor zijn collectie moderne kunst. Helaas waren er maar twee exposities open. Eén over Kandinsky en één over een kunstenaar die kunst van schroot maakt. Mooie kunstwerken, met halve autowrakken en andere ondefinieerbare stukken metaal. Bij Kandinsky stonden een aantal mensen een eeuwigheid diepzinnig naar zijn schilderijen te staren. Tja, het blijven toch gewoon cirkels en lijnen in primaire kleuren... Even gekeken, toen maar weer verder gelopen. Het gebouw van het Guggenheim is eigenlijk nog het meest de moeite waard. Ontworpen door Frank Loyd Wright en gebouwd in Bauhaus stijl. Zo zou je huis er eigenlijk uit moeten zien, maar ja zoiets vind je in 't Ven niet!

's Middags hebben we de subway genomen naar CSI The experience, waar je zelf (net zoals in de serie) bewijs moet verzamelen bij een misdrijf. Marielle kijkt de serie altijd op tv, dus zij wilde de expositie graag doen. Helaas viel het allemaal nogal tegen: vingerafdrukken vergelijken, alcoholpercentage in het bloed van het slachtoffer bekijken, beetje simpel allemaal. Waarschijnlijk was de expositie vooral voor kinderen bedoeld.

Na CSI Madame Tussaud's nog bezocht, omdat dat in dezelfde straat zat. Weinig van verwacht, maar toch wel leuk. Sommige beelden lijken behoorlijk echt. Je kunt er bijvoorbeeld Diana, Obama, Madonna en Ghandi zien en Marielle staat op de foto met Elvis, Charlie Chaplin en Einstein.

Daarna terug naar het hotel om ons even op te frissen en de voetjes even rust te gunnen. 's avonds naar Mamma Mia op Broadway. Mooie show met een prachtig bewegend mulitifunctioneel decor. Goed gezongen en goed geacteerd. De musical volgt het verhaal van de film, dus dat was heel herkenbaar. Wel Meryl Streep gemist, maar die had ik 's middags in Tussaud's al ontmoet. De show duurde tweeëneenhalf uur, inclusief pauze. En zoals overal hier in New York geen druppel alcohol verkrijgbaar. Water, water, water, de hele Hudson kun je opdrinken voor 5 à 6 dollar per flesje. Mmmm ... daar wordt ik toch wel wat chagrijnig van. In de Maaspoort is je glaasje wijn gewoon inclusief en volledig legaal. Hier kijken ze je aan of je een junk bent als je om een glaasje wijn vraagt. Raar eigenlijk dat al dat suikerrijke en vette voedsel wel vrij verkrijgbaar is. Alhoewel op elke menukaart en in elke winkel van alle voedingsmiddelen het aantal calorieën worden aangegeven. Enig schuldgevoel roept dat toch wel op... Maar in de metro hangt reclame met de oplossing: maagbandoperaties, klaar in één dag, morgen naar huis. Misschien toch maar beter een lekker glaasje Chardonnay drinken!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!